Мият София заради мръсния въздух, Фандъкова нареди още над 2 млн. лв. за чисти улици

OFFNews 13 декември 2019 в 13:20 3262 3

Миене на улици и булеварди започна днес в София по нареждане на кмета Йорданка Фандъкова. Повишението на температурите позволява цистерните да излязат, без да предизвикат поледици. 

Миенето на пътната инфраструктура е част от мерките за подобряване качеството на въздуха. Дейностите ще се изпълняват с автоцистерна. Екипи на столичен инспекторат извършват контрол и създават организация за изпълнение на дейностите в града и през следващите дни.

При миенето ще бъде създадена временна организация на движението с цел минимални затруднения на трафика.

Кметът Йорданка Фандъкова ще предложи на Столичен общински съвет спестените 2 210 000 лв. от решението на МОСВ да намали размера на отчисленията за депониране, които се заплащат от общините, да бъдат пренасочени за допълнително миене и метене в план-сметката за почистване на София през 2020 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

2

Tanss

13.12 2019 в 16:18

Много ефективни мерки, няма що!!!

4040

1

jovo

13.12 2019 в 14:19

И на глава да застане, все тая. Просто се плъзга покрай проблемите заради обещанията, които си дал на тоя и оня бандит и олигарх...Тротоарите са в окаяно състояние, така наречените зелени площи са кални локви без бордюри и като валне малко дъждец всичко отива на улицата и колите го вдигат във въздуха. А много интересно сега какво ще мие като всичко е едни кални реки. Накрая ще почнат и да горят боклука на средата на града...щото така било във виена, да, ама там са го правили и контролирали австриици...