Министър Петков: Трудовите злополуки са предотвратими при навременни мерки

ОFFNews 22 април 2019 в 12:51 1351 0

Намаляването на рисковете на работното място и на броя на пострадалите и загиналите при трудови злополуки е основен приоритет на Министерството на труда и социалната политика.

Безопасността и здравето при работа винаги са били и ще продължават да бъдат основна цел на социалната политика, тъй като те са от ключово значение за подобряване на качеството на работните места и условията на труд, за насърчаване на конкурентоспособността и производителността на икономиката, за устойчивостта на системите за социална сигурност. Това каза министър Бисер Петков при отбелязването на Световния ден на безопасността и здравето при работа. 

Той подчерта, че всяка трудова злополука и професионална болест са предотвратими, ако се вземат навременни мерки. В тази връзка, повече от всякога е необходимо да продължават съвместните усилия на работодатели, синдикати и правителство за гарантиране на справедливи и достойни условия на труд и равни възможности.

Необходими са и активни действия за адаптиране на защитата на безопасността и здравето на работещите към промените, породени от новите форми на работа и организация на труда, каза още министър Бисер Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови