Младен Маринов: Протестиращи търсят конфронтация с полицията

OFFNews 14 ноември 2018 в 11:55 3099 0

Младен Маринов

На протестите от последните дни има и лица, които търсят открито конфронтация с полицейските служители, обяви в интервю за bTV вътрешният министър Младен Маринов.

Той даде пример с Варна, където 19-годишен протестиращ е хвърлил пиратка и е напръскал със сълзотворен спрей служители на реда. Полицаите не са сериозно пострадали. Извършителят е установен и законът ще се приложи, увери министърът.

Маринов обяви, че някои от демонстрациите са били регламентирани, а други – не. „Там, където няма организатор и няма заявление в общината, няма с кого да разговаряме и винаги се намират провокатори”, каза той.

Маринов определи като положителен доклада на Европейската комисия за страната ни.

„Показател 6, който касае организираната престъпност, временно е затворен, което може да се оцени като обективна положителна оценка за всички усилия през годините”, изтъкна той.

Вътрешният коментира и къде са в момента фамилиите Баневи и Арабаджиеви след гръмките акции и разследвания.

„Семейство Баневи са задържани, след като са обявени за издирване с Европейка заповед за арест. В момента френски съд разглежда искането за предаване на българската държава. е можем да даваме срокове на съда. Това е съдебен процес, който трябва да мине”, обяви той.

Ветко и Маринела Арабаджиеви все още се издирват с Европейска заповед за задържане, със заповед за задържане в Интерпол и всички възможни международни механизми, обясни Маринов.

„В непрекъсната връзка сме с дирекцията, която осъществява международния обмен на информация. Всеки сигнал се проверява, имаме сигнали, които не се потвърждават”, уточни вътрешният министър, като допълни, че имало сигнали например за Франция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови