Момиченце на 1 г. ще бъде осиновено в Англия, но ще загуби културната си идентичност

OFFNews 06 ноември 2019 в 19:16 2291 0

Българче на 1 г. трябва да бъде осиновено в Англия, въпреки че в резултат сигурно ще изгуби културната си идентичност, реши английски съдия, пише издаваният в Брадфорд в. „Телеграф&Аргъс“, цитирани от БНР.

Съдия Сара Линч е трябвало да вземе решение за бъдещето на момичето, чието име не се споменава по искане на социални работници, които твърдят, че българските ѝ родители не могат да оказват сигурна грижа за детето.

Съдията заяви, че осиновяването „най-вероятно“ ще доведе до загуба на идентичността на момичето като българско дете. Но тя добави, че няма реалистична перспектива бебето да бъде оставено на родителите и е решила, че единствено осиновяване ще донесе сигурността, от която се нуждае.

Сара Линч посочи в писменото си становище, че момичето не може да бъде идентифицирано в медиите, но в случая е въвлечен общинският съвет на Брадфорд, графство Западен Йоркшир.

Тя допълва, че момичето, което скоро ще навърши 1 година, трябва да бъде осиновено след анализ на доказателства от скорошно съдебно слушане в Лийдс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови