Мотивиращ, вдъхновяващ и пълен с насоки за предприемачите бе първият практически форум на КОНСЕНДО

OFFNews 12 февруари 2019 в 15:03 1607 0

На 9 февруари, събота, се проведе практическият форум „Пътят на предприемача“, организиран от Consendo Bulgaria. Събитието събра на едно място над 50 настоящи и бъдещи предприемачи и хора, избрали за свой професионален път създаването и развитието на собствен бизнес.

Програмата на форума изпълни предварително дадените заявки към посетителите за практическа насоченост и интерактивни игри. Трима от участниците, показали завиден предприемачески дух, спечелиха специални награди от организаторите – една година безплатно счетоводно обслужване на стартъп компания, една година безплатна услуга за трудова медицина за стартъп компания, осигурена от Респонса Превент, и изработване на едногодишен личен финансов план.

„Когато говорим за предприемач, не говорим за бизнесмен, а за човек с различно мислене. Предприемачите са хора, които могат да работят за заплата някъде, но са избрали друг път“ – сподели Павел Хрисков, лектор на „Пътят на предприемача“. Според него ключов елемент на успеха за всеки предприемач е намирането на ясен отговор на въпроса „Защо?“.  „Хората купуват, защото вярват в това, в което и вие вярвате – ще бъдат наистина лоялни само когато вашето „Защо?“ съвпада с тяхното „Защото“.

В края на деня лекторите представиха своите ключове към успеха и ги поканиха да споделят и техните. Сред отговорите от публиката се откроиха значението на сплотения екип, ключовото място на адекватната маркетинг стратегия за успеха на бизнеса и други.
Ключове на КОНСЕНДО:

1. Обичай това, което правиш.
2. Вземане на категорично решение.
3. Даване на полезност в изпълнение на мисията ви.
4. Намерение за изпълнение през цялото време.
5. Бъдете честни и запазете интегритета.
6. Въодушевявайте се - ентусиазмът е ключът.
7. В началото имайте предвид края.
8. Раздели личните от фирмените финанси
9. Учи и имай търпение.
10. Създайте си вашата Мастър Майнд Група.

На въпроса какъв всъщност е пътят на предприемача участниците бяха категорични – трънлив, но незаменим. „Предприемайки различни стъпки по този път, предприемачът учи много за себе си, за света, за хората, с които работи. Това го обогатява, независимо дали върви нагоре или надолу. Това е много предизвикателен път, но за мен лично е единственият, по който искам да вървя“– сподели Елена Алтимирска, управител и основател на консултантска компания „Business Effect“.

Събитието завърши със сформирането на мастър майнд група, в рамките на която с насоки от обучен и подготвен ръководител участниците обсъдиха реален бизнес казус, предложен от един от тях. Предлагайки интересни варианти за разрешаването му, те достигнаха до широк кръг от възможни изходи от различни ситуации.

Организатор на „Пътят на предприемача” е Consendo Bulgaria – компания, която предоставя консултантски бизнес услуги и оказва съдействие на публични и частни предприятия и физически лица. Част от екипа на Consendo са експерти с повече от 10 години опит в счетоводството, IT услугите и финансовото консултиране.

Допълнителна полезна информация за предприемачеството, личните финанси и процеса на бизнес развитие може да бъде открита на сайта на Consendo Bulgaria – consendo.bg, а междувременно организаторите вече планират бъдещи събития и проекти, с които да мотивират и да подпомогнат всеки, посветил се на предприемачеството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови