Мтел ще подпомага форума OFFRoad-Bulgaria.com в доброволческите му акции

OFFNews 04 май 2016 в 12:51 3334 1

Телекомът и най-големият offroad форум у нас сключиха договор, който е добър пример за това как бизнесът може да подпомага доброволците в България.

Mтeл дари на Форума голямо количество инвентар – лопати, кирки, лопати за сняг, работно облекло, както и моторна техника – резачки, генератори и помпи. Те ще се използват при доброволческите акции на OFFRoad-Bulgaria.com.

Светлоотразителните жилетки и работното облекло са брандирани със знаците на Мтел, OFFRoad-Bulgaria.com и Мобилната спасителна служба на Форума. В нея участват около 200 участници във Форума със специално подготвени автомобили и преминали обучение по оказване на помощ извън пътя.

Мтел предостави и стикери за колите на доброволците, които да ги отличават от другите по време на спасителни акции.

OFFRoad-Bulgaria.com редовно участва в акции в помощ на хората при възникване на природни бедствия. Доброволците от Форума бяха много активни при потушаването на пожарите във Витоша и Рила, при наводнението в село Бисер. Те редовно прокарват пътища до откъснати села по време на обилни снеговалежи.

Миналата година Форумът събра пари и достави генератори за ток до откъснатите махали в Кърджалийско, които бяха без ток повече от месец заради двуметровия сняг, който затрупа Родопите и скъса електропроводите.

OFFRoad-Bulgaria.com има договор със Столичната община за помощ по време на кризи. При възникване на пожари и други бедствия в района на столицата, общината уведомява форума и пуска съобщение от колко машини, техника и хора би имала нужда при усложняване на положението.

За участието си в доброволческите акции представителите на Форума никога не са получавали пари. Идеята на договора за сътрудничество с общината е по-добра комуникация, а ако кризата продължи дълго, както беше при пожара на Витоша, да има възможност да се зареждат с гориво участващите в акцията джипове и евентуално да се покриват възникнали щети по време на акцията.

OFFRoad-Bulgaria.com и Мобилната му спасителна служба работят в сътрудничество и с Национална служба "Пожарна и аварийна безопасност". Голяма част от членовете преминават обучение в Учебния център на НСПАБ. От друга страна голяма част от спасителите в "Гражданска защита" и пожарникарите са участници във Форума.

Представители на Форума обучават и екипажите на компаниите, чиято дейност е свързана с шофиране извън пътя – например в сферата на телекомуникациите и енергетиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови