НДК изнася културните си прояви извън двореца, за да се спаси от фалит

OFFNews 22 май 2020 в 11:34 3388 2

Заради кризата с разпространението на коронавируса и последвалите от нея тежки икономически последствия за културната, конгресна и развлекателна индустрии НДК предприема спешни мерки по адаптация на дейността си, съобщиха от там. Тенденцията от преместване към отмяната на събития е много бърза и пренасочването на дейността на НДК във външни условия е единственото, което може да спаси събитията. Чрез "Платформа А6" се създават условия на сигурност за посетители, артисти и партньори.

Покритата платформата с площ 1200 кв.м ще бъде разположена в парка зад двореца, в непосредствена близост до вход А6. Пространството бе тествано миналата година като лятна културна сцена на открито, а сега ще се надгради и в място за провеждане на всякакъв тип събития, вкл. конгресно-конферентни прояви, срещи, семинари, уъркшопове, короративни събития и пр.

"Тежкото финансово състояние на НДК ни изправя пред трудни управленски предизвикателства, но и ни показва нови възможности и форми за партньорство и взаимодействие с бизнеса. НДК, „Joker Media Rental" и "Right Rental" си подават ръка в името на запазването на културната и събитийна индустрии в настоящия труден момент. Цялата финансова и материална инвестиция по „Платформа А6" се осъществява от двете водещи компании, а НДК предоставя пространство, организационно, логистично подпомагане, както и съдържание, подходящо за реализация в новите условия. Управлението на проекта ще се извършва от общ екип на принципа на гъвкавост спрямо изисквнията на клиенти и партньори, динамичен подход и отваряне към всички възможности", съобщават от НДК.

"Платформа А6" ще подпомага и развитието на втора открита сцена – тази в подлеза пред входа на Театър Азарян, която също ще се превърне в част от проекта.

"Платформа А6" разполага със сцена с размери 18х6 м, отлично техническо оборудване и възможност за организиране на модулни сетове, съобразени с необходимостите на събитията. Пространството позволява както контролиран, така и свободен достъп. Капацитетъ му е от събития в най-ограничен кръг до събития до 360 места.

"Платформа А6" е началото на дълъг процес на трансформацията, необходима за оцеляването на НДК в тази кризисната ситуация. НДК е център за провеждане на културни и конгресни събития със статут на 100% държавно търговско дружество, което се развива и оцелява, без да получава субсидии от държавата, оперирайки изцяло на пазарен принцип. Негативните икономически последствия за НДК от спирането на работата в целия събитиен и културен сектор в национален и световен мащаб са значителни. Дружеството търпи огромни загуби през последните месеци. Всичко това налага цялостно и задълбочено преосмисляне на визията, стратегическите цели, както и оптимизиране на всички дейности, пространства и звена в НДК, за да може дворецът да премине през един от най-трудните периоди в своята близо 40-годишна история", посочват от НДК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4015

2

No matter what

22.05 2020 в 12:34

Освен времето, то и обширните градинки също. А ние с удоволствие бихме приветствали подобни мероприятия.

4000

1

DepecheMode

22.05 2020 в 12:22

И това е вариант в тази трудна ситуация, още повече, че и времето го позволява.