НОЩ призова две частни болници в Сливен да се включат в битката с COVID-19

OFFNews 26 април 2020 в 09:17 2521 0

Националният оперативен щаб е дал предписания за включване на две частни болници в Сливен, които да работят пациенти с коронавирус, става ясно от думите на неговия председател ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Причината е, че в момента работят само базата на ВМА в града, както и областната болница, а капацитетът им започва да се изчерпва. За последното денонощие са установени 4 нови случаи в областния град.

Досега частните болници не са се включили, защото не отговарят напълно на заповедта на здравния министър за инфекциозна болница. Усложнената обстановка обаче изисква да бъдат направени компромиси, обясни ген. Мутафчийски.

39 са общо случаите на коронавирус в Сливен. Мнозинството от случаите са от ромския кв. "Надежда" и един конкретен район на кв. Речица, по данни на областния управител. В Надежда живеят над 25 хил.души и има от един месец пропускателен режим, но вчера стана ясно, че ромите се измъкват от квартала през дупки в бетонната стена зад гърба на полицията. От думите на областния управител пък се разбра, че е възможно да бъдат предприети още мерки за ограничаване на движението на ромите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови