НВИМ с образователна програма за Апостола

OFFNews 17 февруари 2019 в 07:45 1180 0

Националният военноисторически музей (НВИМ) ще отбележи годишнината от обесването на Васил Левски с безплатна семейна образователна програма, посветена на делото на Апостола. 

Тя ще може да бъде посетена от 10.30 и 14.00 часа в киносалона на музея, съобщиха от НВИМ. Програмата „Васил Левски – вчера и днес“ ще представи не само идеите на Дякона като нов етап в националноосвободителното движение, но и ще покаже как той присъства в спомените на съвременниците си. Малките гости на Музея заедно със своите родители ще могат да разсъждават върху това, какво е наследството, което ни е завещал Левски, пренесли ли сме завета му във времето и какво е нашето разбиране за Апостола на свободата днес.

Посетителите ще могат се докоснат и до малкото запазени вещи на една от най-ярките личности в нашата история, които НВИМ съхранява за поколенията – косите на Левски, запазени от майка му, кръстчето, което е носил постоянно, тасчето за вода и личния му револвер, система „Гасер“, М 1870, заплащайки входна такса според утвърдения ценоразпис на музея.

По повод годишнината постоянната хронологична и външна експозиция на НВИМ ще работи извънредно на 18 и 19 февруари (понеделник и вторник) от 10.00 до 18.00 часа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови