На 1 май: Рок за труда от КТ Подкрепа, приемни с експерти от КНСБ

OFFNews 01 май 2019 в 06:27 2705 0

Празнично шествие организира КТ "Подкрепа" днес, сборният пункт е на пл. "Св. Неделя". 

1 май е ден на работниците, които вече 133 години се борят за правата си и заради които днес има 8-часов работен
ден, здравеопазване, детски надбавки, обезщетения, защитно и предпазно работно облекло, пишат от синдиката.

От Конфедерацията на труда организират шествие от 11.00 ч. от пл. “Св. Неделя” по бул. Витоша, НДК до музея "Земята и хората". Зад него в 12,30 часа стартира 9-часов концерт “Рок за Труда”. 

КНСБ ще отбележи празника на труда, 1 май, с информационни приемни, хепънинги и кръгли маси за нарушени трудови права в страната.

Във Варна Конфедерацията ще проведе кампания „Моите права“ в Морската градина. Събитието започва в 11:30 часа. По време на кампанията всеки гражданин може да получи съвети от експертите на КНСБ за нарушени трудови права, забавени заплати или проблеми на работното място.

Русе ще отбележи Деня на труда с информационна кампания в Парка на младежите от 10 часа.

Във Велико Търново ще бъде представен Докладът за нарушените трудови права на КНСБ.

В Габрово ще заложат на творчески ателиета и хепънинг в местния парк от 13.30 часа.

Изнесени приемни, в които всеки може да сподели за проблемите на работното място, ще има в Смолян, Стара Загора, Разград.

В Монтана на 2 май от 10 часа пък ще се проведе кръгла маса за нарушени трудови права, заедно с Инспекцията по труда.

КНСБ – Кърджали ще организира от 11:30 ч. на 1 май традиционния курбан за здраве в Момчилград. Очаква се той да бъде посетен и от председателя на парламента Цвета Караянчева.

Надявам се на един ден, пълен с веселие, коментира лидерът на КНСБ – Кърджали Иванка Караколева.

Пловдив залага на концерт на Тони Димитрова и Разградската филхармония, на който ще присъстват членове на организацията от цялата област. Проявата започва в 19 часа в Дома на културата „Борис Христов“.

Спортен празник организира КНСБ в Сливен. Членовете на организацията ще се състезават за най-бързо изкачване на маршрута до природен феномен „Халката“.

В Кюстендил по традиция в 9 часа ще бъдат поднесени цветя от членове на КНСБ пред паметника на композитора на „Дружна песен“ Георги Горанов.

Стара Загора ще почете празника на труда с концерт, организиран от СО на Арсенал, който ще се проведе в двора на предприятието.

В Перник ще бъдат поднесени цветя през паметните плочи за загинали работници пред Синдикалния дом.

В Дупница ще се проведат детски празници, на които децата ще рисуват и ще играят за Деня на труда. Освен това на 30 април в сградата на регионалния съвет ще се проведе форум заедно с Инспекцията по труда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови