Над 100 човека се записаха доброволци в СО, ще носят храна на възрастни

OFFNews 24 март 2020 в 20:42 1534 0

Над 100 човека са се обадили за 3 дни в Столична община, за да се запишат като доброволци и да доставят храна и лекарства до домовете на възрастни хора. 

Днес се обадих на част от тези хора, които заявиха, че искат да са доброволци, написа столичният кмет Йорданка Фандъкова във фейсбук. Искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на всеки един от тях. В такива моменти човек разбира колко много човечност и доброта има във всеки от нас, колко голяма нужда имаме да даваме, колко смелост и кураж имаме, пише Фандъкова. 

Никой от тях не го прави, защото иска известност и слава. Не го прави, за да чуе името си в медиите, нито за да се похвали на приятели. Правят го, не за да станат герои, а защото са хора.
Като Марина, която е учител, до обед преподава дистанционно на своите ученици, а след обед иска да помага. Като д-р Иванова, която е затворила своя зъболекарски кабинет с грижа за своите пациенти и сега ще помогне на други. Като Калин и Людмил, които са готови да работят и в болници и имат нужната подготовка. Както каза Живка: „Сега имаме нужда да сме заедно и да сме свързани, пазейки само физическата дистанция“, разказва още кметът. 

За 3 дни се обадиха хора от различни професии и възрасти - ученици от горните класове, архитекти, шофьори, зъболекари, психиатри, учители, юристи, шивачи, банкови служители, студенти и др.

Днес и в следващите дни експерти от Българския червен кръст, ще говорят с всеки от тях, за да направим екипи за различите задачи, които имаме да свършим, уточнява Йорданка Фандъкова. 

Всеки, който иска, може да се обади в контактния център на Столична община – 0700 17 310 и да се запише. 

За една седмица 301 възрастни хора, които живеят сами, получиха до дома си храна и лекарства от служители на общината и от 40 доброволци от доброволното ни формирование, отчете вчера Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови