Налбантов: Шефът на Роскосмос е страхливец и треторазреден политик

Самоубийствена политика на България е, че не даваме оръжия на Украйна, смята експертът

OFFNews 07 юни 2022 в 08:57 9850 1

Налбантов

Снимка БГНЕС Архив

Илия Налбантов коментира изказването на шефа на „Роскосмос” Дмитрий Рогозин като го нарече „треторазряден политик” и заяви, че нагнетява антибългарските нагласи в руското общество.

Поредното прозвъняване от Москва за проруско настроените общества в тези държави. Така експертът по сигурност Илия Налбантов определи казуса със самолета на Сергей Лавров. Руският външен министър не успя да отиде на посещение в Сърбия след като България, Черна гора и Северна Македония забраниха на самолета му да премине през въздушното им пространство.

„Ние не забраняваме полета като полет. Ние забраняваме на човек, подложен на санкции, да извършва полет над територията на страната ни”, уточни той в сутрешния блок на Нова телевизия.

На въпрос вярно ли е, че от румънците не е искано разрешение за преминаване на самолета, превозващ руския външен министър, съпредседателят на Атлантическия съвет Момчил Дойчев отговори:

„Естествено, защото знаят, че румънците няма да дадат. Те, за разлика от нас, не се снишават, а ясно заявяват своята евроатлантическа позиция на солидарност”.

Илия Налбантов коментира и изказването на шефа на „Роскосмос” Дмитрий Рогозин като го нарече „треторазряден политик” и заяви, че нагнетява антибългарските нагласи в руското общество. По думите му ракетата „Сармат” е „оръжие на страха”. Той категорично отрече възможността такава ракета да може да достигне страната ни.

„Страхливецът използва този тип оръжие. Това е истината за поведението на Рогозин”, смята експертът по сигурност.

Той припомни, че веднага след поста на шефа на „Роскосмос” в Twitter, Сергей Лавров го е опровергал като е заявил, че последствия за България няма да има.

„Ние сме, на практика, на ничия земя. От една страна подкрепяме Украйна. От друга – ни е страх, заради някакви съображения, да предоставим наличните в България боеприпаси и въоръжение на украинската страна”, заяви Илия Налбантов по повод официално поисканата от Киев военна помощ от страната ни.

Той нарече това самоубийствена политика, свързана с бъдещето на България.

„Партията на Стефан Янев е поредният проруски, антибългарски политически проект, който цели все повече постепенно да отдалечава България от Европа и да ни връща в Азия и тоталитарното ни минало”, каза Момчил Дойчев за новосформираното движение на бившия служебен министър-председател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

1

Mateevk

07.06 2022 в 10:13

И какво като вече уж се усещаме какво прави Русия и какво ни чака, ако успее. Аз не виждам просветление ни в управляващи, ни в опозиция. Корнелия тропа с крак, Бойко лае като озлобено улично псе...Хванали са се за гушите и не виждат хищната руска паст, която ще ни погълне като едното нищо.