Напрежение в детски градини: много деца са записани за лятото, отпуските невъзможни

OFFNews 16 юни 2022 в 13:30 2495 1

За напрежение в детски градини заради твърде много записани деца за лятото и невъзможност при това положение работещите там да излязат в отпуск съобщи синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

Става въпрос за градини в София.

"В Синдикат "Образование" постъпиха многобройни сигнали от столични детски градини относно назряващ конфликт между работодатели-педагогически и непедагогочески персонал-родители по повод големия брой записани деца за присъствие през лятото и невъзможността персоналът в детските градини да ползва полагаемия си платен годишен отпуск", пишат от синдиката.

Оттам предлагат Столична община да осигури финансиране за заместници на персонала през лятото и предлагат работата да се предложи на студенти по педагогика, които през летните месеци нямат занятия, нито сесия.

"Може да се приложи и досегашната практика на затваряне на градините за 1 месец през лятото във връзка с извършване на ремонтни дейности", предлагат още от профсъюза.

Той ще предложи и на МОН да създаде национална програма, която да поеме финансирането на заместници на титулярите в детските градини през лятото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2015

1

Друг е виновен

16.06 2022 в 13:49

И всичко това, защото персоналът в детските градини има 40 дни годишен отпуск и не могат да си го вземат. Ами увеличете им заплатите и им намалете отпуската...