Наши военни се завърнаха след успешно изпълнена мисия в Афганистан

OFFNews 05 февруари 2019 в 20:49 4799 2

Военни от националния мобилен модул за комуникационно-информационни системи се завърнаха след успешно изпълнена мисия в Афганистан, съобщава пресцентърът на Министерството на отбраната.

„Вие можете да се гордеете, че участвахте пълноценно в мисията на НАТО в Афганистан, с което допринесохте за обогатяването на натрупания опит и доразвиването на способностите по осигуряване на Комуникационно-информационната поддръжка, както на Националния модул, така и на Българската армия като цяло”.

С тези думи заместник-командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Иван Лалов приветства 16-те военнослужещи от Групата за комуникационно-информационна поддръжка от състава на Националния мобилен модул по КИС, завърнали се от участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа” в Афганистан.

Тържествената церемония се проведе във военно формирование 28860-Горна Малина.

„За един командир най-голямата награда е да посрещне своите подчинени след успешно приключване на мисията”, каза в словото си командирът на мобилната КИС полковник Димитър Хлебаров.

„Най-важно е, че се върнахме живи и здрави. И че успешно изпълнихме всички поставени задачи и получихме отлична оценка от командващия на мисията на НАТО „Решителна подкрепа” генерал Скот Милър”, каза командирът на Групата за комуникационно-информационна поддръжка от състава на Националния мобилен модул по КИС капитан Калоян Стоянов.

Основна задача на българските специалисти бе да осигурят мрежова, видео-телеконферентна и радио поддръжка на мрежите на комуникационно-информационната среда на НАТО в Щаба на мисията, както и да поддържат преносимата кабелна среда и централния „Service Desk” на НАТО. Командирът на Групата за КИП от своя страна изпълняваше и длъжността началник на отдел „Планиране и операции“ в командната група на операцията, съобщават още от пресцентъра на Министерството на отбраната.

За успешното приключване на мисията военнослужещите от модула са наградени от името на министъра на отбраната, началника на отбраната и от командващия на Съвместното командване на силите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13214

2

XR4

06.02 2019 в 01:55

Офф-а, вие идиоти ли сте? Що не им публикувате и адресите?