Националната кампания 'България дарява' търси нови каузи

ОFFNews 11 декември 2019 в 14:24 1380 0

Стартира подготовката на второто издание на националната кампания "България дарява". Тя ще се проведе от 22 до 31 март 2020 г. Всички организации, които искат да включат своя кауза на единната платформа на кампанията, могат да се регистрират до 10.01.2020 г. на www.bulgariadariava.bg.

Националната кампания "България дарява" се осъществява от граждански организации, обединени от идеята да популяризират и насърчат индивидуалното дарителство у нас чрез ежегодна дарителска кампания в началото на пролетта. Пълния списък на организаторите можете да видите на сайта на инициативата.

Основните цели на "България дарява" са:да популяризира дарителството като значима форма на подкрепа за каузите, към които сме съпричастни; да мотивира повече хора да се включат с дарение за избраните от тях каузи; да повиши доверието към гражданските организации, които работят в полза на обществото и околната среда; да повиши уменията на гражданските организации в представянето на каузите им и набирането на средства.

В дарителската инициатива могат да се включат каузи в следните направления: образование и таланти, деца и младежи в риск, възрастни хора, култура и изкуство, градска среда и местно развитие, социална подкрепа, спорт, технологии, човешки права, природа и околна среда. Организациите, които ги осъществяват, трябва да имат предишен опит, да са регистрирани като граждански сдружения в обществена полза и да са предоставили финансови отчети за предходната година, което гарантира прозрачността и професионализма им.

За участие в кампанията "България дарява" се допускат юридически лица с нестопанска цел, читалища, училищни настоятелства, които търсят дарителска подкрепа. Организациите трябва да се регистрират на www.bulgariadariava.bg до 10.01.2020 г. Организаторите предоставят експертна методическа подкрепа за описание на каузите чрез имейл [email protected]. Всички организации ще бъдат одобрявани от комисия съгласно регламента на инициативата и заложените в него условия за участие. Повече информация за регламента и възможността за включване във второто издание на "България дарява" вижте тук: https://bulgariadariava.bg/registratsia/.

През март 2019 г. се проведе първото издание на кампанията. Само за десет дни "България дарява" събра над 50 000 лв. от близо 2700 индивидуални дарители. Със свои каузи се включиха 122 граждански организации от цялата страна. Посланици на кампанията станаха множество популярни лица, които дариха за любима кауза: Максим Ешкенази, Захари Карабашлиев, Алек Алексиев, Робин Кафалиев, VenZy, Ива Дойчинова, Яна Маринова, Елена Розберг и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови