Националната младежка академия се бори за оцеляването си

Може да помогнете, като се включите в дарителската кампания

OFFNews 10 август 2018 в 16:00 2698 0

На 12 август ще отбележим Международния ден на младежта. На същата дата най-голямата платформа на младежки организации в България – Националният младежки форум, се надява да отбележи и запазването на една традиция – Националната младежка академия.

„Младежката академия на НМФ е разказ за демокрацията, за общностите, за ролята на човека в промяната, за доброто лидерство, за обединението, което прави силата“, заявява бившият председател на Форума Лилия Еленкова. За 6 години през академията са преминали стотици младежи, които научават как могат да участват активно в процесите, които оформят и променят света ни. Академията цели развиване на качества, знания и умения у младите хора, желаещи да станат активна и отговорна част от обществения и собствения си живот.

Тази година академията среща своите предизвикателства – за да стане възможна са нужни 12 000 лева. Младежите от Националния младежки форум започнаха кампания, обръщайки се към общността с видео в социалните мрежи. Кампанията цели набиране на средства за осъществяването на Академията и ще приключи след броени дни. Досега над 60 дарители са допринесли за каузата. Въпреки това предизвикателството още не е преодоляно.

Десетки млади хора, преминали през нея, приканиха своите приятели да се включат и да дарят малко, но от сърце на академията в платформата, на която е отворена кампанията за дарения - https://platformata.bg/bg/kauzi/275:1689-2018-07-24-11-47-23/details/campaign.html



“Това, което младежката акадамия дава на хората, е едно уникално преживяване. Кара те да се замислиш кой си и къде се намираш по пътя от живота. Научава те да действаш, а не просто да чакаш нещата да се случат.” споделя един от участниците в НМА 2016 и апелира към подкрепа на тази младежка традиция. “Пътищата на развитие след нея са много (НПО, образование, бизнес и предприемачество, институции), защото в Академията е вложено от всичко по много – качествено неформално образование, истински експерти по темите, чисто намерение, много любов и най-вече убеденост, че младите хора си заслужават”, заявява в социалните мрежи младежкият работник и предприемач Розалина Недкова. ”За мен Академията беше много важно събитие, в което успях да изградя умения, които ми се отплащат всеки ден и в личен, и в професионален план”, споделя за своето преживяване като участник и обучител в НМА създателят на 9 Academy Байчо Георгиев и призовава приятелите си в социалните мрежи да подкрепят тазгодишното ѝ издание.

Национален младежки форум е националният младежки съвет на България, обединяващ 50 неправителствени младежки организации и представляващ над 110 000 млади хора в страната.

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови