Националната следствена служба ще разследва аварията в АЕЦ ''Козлодуй'', при която загинаха двама души

OFFNews
17 декември 2019 в 20:06 | 1065 |1

Главният прокурор Сотир Цацаров възложи разследването за аварията в АЕЦ „Козлодуй“ на следователи от Националната следствена служба.

Вчера около 10 ч. сутринта нa тeритoриятa нa AEЦ „Кoзлoдуй” - на строяща се площадка ДПРAO „Рaдиaнa” зa ниcкo- и cрeднoaктивни рaдиoaктивни oтпaдъци, загинаха двaма рaбoтници, други двама са ранени.

До момента е образувано досъдебно производство по чл. 123, ал.1 от НК -  "Който причини другиму смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години."

Разследването се наблюдава от Окръжна прокуратура- Враца.

Към момента са извършени първоначалните действия - оглед на местопроизшествието, назначени са експертизи за установяване на причините за смъртта на работниците и е иззета документация, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

Препоръчани материали
Стефан

Рейтинг : 15041

18.12 2019 в 00:43 1
+ 0
- 0
И до кво ще стигне? Че някой в германия е взел някви милиони без данъци, а работата все едно я вършат десет местни цигани, во главе с трънски майстор, за без пари.