Невидимият град на Рим (галерия)

OFFNews 19 март 2019 в 00:10 3717 0

Снимка Viasat History

С ексклузивен достъп дълбоко под улиците на Рим и зашеметяващи нови техники за визуализация, класикът д-р Майкъл Скот повежда екип от експерти, за да разкрият цялата история на най-внушителния град в древния свят и необикновените хора, които са го създали и населявали. Невероятният пейзаж на Рим е толкова впечатляващ днес, колкото и когато градът е бил построен, но емблематичната му визия разказва само половината история. 

Има друг Рим, който малко хора са виждали - с огромни подземни кариери, водопроводи и грамадни резервоари и украсени храмове, гробници и сложно конструирани механизми и капани под Колизеума. За него разказва филмът "Невидимият град на Рим", който разкрива за пръв път погребаната история на гениалните римляни и как са планирали, създали и живели в запленяващия си град преди повече от две хилядолетия.

"Невидимият град на Рим" можете да гледате по Viasat History на 25 март, понеделник, в 21:50.

Снимки: Viasat History

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови