Няма да има оставки за гафовете с настаняването в общежития на СУ. Вместо това ще има комисия

Александра Маркарян 26 септември 2018 в 18:47 3738 1

Няма да има оставки заради гафовете при настаняването в общежития на СУ - сред които излагане на лични данни на показ, откази от настаняване в разрез с правилата, допускане на администратори на СУ до данните на студентите - отново в разрез с правилата на СУ. Студентите чакаха с часове на опашки, за да стигнат до Комисията по настаняване.

Вместо това ще има комисия. Тя ще е външна, ще я прати ректорът проф. Анастас Герджиков и ще има за задача да провери имало ли е нередности.

Това стана ясно тази вечер, на заседанието на Академичния съвет на висшето училище, в чийто дневен ред допълнително бе включено обсъждането на доклад на председателя на Студентския съвет по въпроса. В доклада се искаха оставките на двама души - на директора на поделение "Социално-битово обслужване" (ПСБО) в СУ инж. Росен Костов и на главния инспектор в поделението Евелина Ликова.

По предложение на първия, утвърдено от ректора, в комисията бяха включени двама администратори (в разрез с правилник на СУ), един от които е Ликова. Клипче, публикувано от OFFNews показа как тя гони студент, отишъл да пита защо му е отказано настаняване при положение, че има право на такова. Оплакването е едно от стотиците във връзка с тазгодишната кампания.

Тази вечер ректорът Герджиков коментира, че не би определил случващото се като сериозен проблем, заяви, че в доклада студентите не представят доказателства за твърденията си, че опашки имало всяка година. Не разбирал защо точно сега е станало проблем, но щял да разбере.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

1

narisuvan

27.09 2018 в 09:05

Щом като всяка година има опашки, това не означава, че всичко е точно! Напротив! Означава, че има системен проблем!