Няма данни за пострадали български граждани при пожара на самолет в Москва

OFFNews 06 май 2019 в 09:30 2133 0

Снимка РИА Новости

Няма данни за пострадали български граждани при инцидента с пожар на борда на пътническия самолет „Сухой Суперджет 100", извършил аварийно кацане на московското летище "Шереметиево", съобщи външно министерство, позовавайки се на информация от посолството ни в Москва.

При пожара загинаха 41 души, сред които две деца, от общо 78 души на борда.

По информация на летището екипажът на самолета, пътуващ от Москва за Мурманск, е съобщил за неизправност след излитането и е решил да се върне на "Шереметиево". Самолетът е извършил аварийно кацане, след като на борда му е избухнал пожар, заяви пресслужбата на летището.

Консулът ни в Москва Николай Панайотов е осъществил контакт с международния отдел на Министерството на извънредните ситуации в Руската федерация. Оттам категорично е потвърдено, че няма пострадали или загинали български граждани при инцидента на 5 май. Мисията ни поддържа непрекъснат контакт с руските власти.

Летище "Шереметиево" работи в щатен режим. Полетите към София не се пренасочват към други московски летища.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Москва на: Дежурен телефон в работно и извън работно време: +7 495 234 0226.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови