Николай Нанков: Ще има наказани за водната криза в Перник

OFFNews 20 ноември 2019 в 16:36 2403 0

Николай Нанков

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обяви, че има пропуски в справянето с безводието и водния режим в Перник, където пристигна за среща с кмета на общината, предаде bTV. Той добави, че ще има наказани за водната криза в областния град и селата около него.

Той не уточни кого визира, но отговори утвърдително на въпрос на журналисти дали ще поиска оставки заради създалата се ситуация.

Перник не е бил във воден режим от средата на 90-те години.

Този понеделник, 18 ноември, чешмите в града пресъхнаха. Подаване на вода има от 5 до 10 ч и от 17 до 22 ч. Причината, официално, са малкото количество дъждове и недостатъчен дебит на захранващия града язовир "Студена".

Според зам.-министъра има и други пропуски - при предишния програмен период общината е пропуснала възможността да кандидатства за европейско финансиране за подмяна на старата водопреносна мрежа. В момента тече ремонт и на стената на язовира.

По думите на зам.-министър Нанков вече има приет проект, с който ще се подмени изцяло водопреносната мрежа на Перник през новия програмен период. Проектът ще се реализира и има намерени пари за това, обясни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови