Нивото на яз. Студена се качи с половин метър, сложиха над 3 км тръби от Мало Бучино към Перник

OFFNews 14 февруари 2020 в 07:36 3455 0

Снимка Архив

Нивото на язовир "Студена" се е покачило с половин метър през последните 10 дни. Притокът на водата е близо 550 литра в секунда, а разходът е 254 литра.

С покачването на температурите ще се увеличи и снеготопенето, което ни дава относително спокойствие, заяви областният управител на Перник Емил Костадинов на заседание на кризисния щаб. 

Над три километра тръби от водопровода Мало Бучино-Перник вече са положени, каза още Костадинов. Работи се едновременно, както на самото шосе, така и на територията на село Големо Бучино и град Перник.

Според създадената временна организация на движение и по настояване на жителите на селото пътят Перник-Големо Бучино е отворен за автомобили сутрин и вечер. През останалото време движението е разрешено за градския транспорт, училищния автобус, колите снабдяващи търговските обекти и за специализираните автомобили - линейки, пожарни и полицейски патрули, съобщи БНР. 

С приключването на работата в този участък и преместването на строителите на нов, ще бъде въведена нова временна организация на движението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!