Нов марш за правосъдие в защита на Лозан Панов, Десислава Иванчева и Биляна Петрова

OFFNews 21 ноември 2018 в 14:10 9148 3

Инициатива "Правосъдие за всеки" организира шествие в подкрепа на бившия кмет на столичния район „Младост” Десислава Иванчева и бившата ѝ заместничка Биляна Петрова, които вече 7 месеца са в ареста.

Маршът ще се проведе на 24 ноември от 12 ч. и ще започне от НДК, ще продължи по бул. Витоша и ще завърши пред Съдебната палата.

"Каним всички свободни граждани в събота на Марш за Правосъдие, за да си поговорим по въпросите: #КОЙ заменя Правосъдието с правообслужване и в чия полза? Защо чувството за справедливост тотално изчезна в българското общество? Връщаме ли се към мрачните години на тоталитарните практики и правосъдие?! Имаме ли Правосъдие за всеки или поръчково правообслужване", пишат организаторите на събитието във Фейсбук.

Те призовават обществото да подкрепи смелата позиция на председателя на ВКС Лозан Панов, който заяви, че главният прокурор преследва критиците си и поставя чадър над приятелите си. Също така да поиска справедливост и защита на човешките права на задържаните от седем месеца в ареста Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

Ето поканата за събитието:

Каним всички свободни граждани в събота на Марш за Правосъдие, за да си поговорим по въпросите: #КОЙ заменя Правосъдието с правообслужване и в чия полза? Защо чувството за справедливост тотално изчезна в българското общество? Връщаме ли се към мрачните години на тоталитарните практики и правосъдие?! Имаме ли Правосъдие за всеки или поръчково правообслужване?

Неудобните са специални обвиняеми в специализираните прокуратури и съдилища на властта, които по същество са си извънредни юрисдикции, обслужващи Прокуратурата, която все по-явно прислужва на Олигархията. В тежка и тъжна реч пред наши и европейски съдии, председателят на ВКС Лозан Панов даде своето обяснение за случващото са в съдебната система и заяви: "Съдът не следва да проявява единомислие с прокуратурата и не бива да се превръща в орган по осъществяване на наказателната политика на държавата, като нарушава фундаментални принципи в наказателния процес".

Точно това се случва обаче в новия мегаантикорупционен орган с гръмкото название КПКОНПИ и в Специализирания съд на властта, в който в емблема на корупцията и тежката престъпност в държавата се превърнаха кметът и заместник-кметът на един столичен район, а всички други държавници, политици и олигарси се оказаха невинни.

В този съд правосъдието срещу нарочените за разправа се осъществява светкавично, като прокурорските протести се пишат "на коляно"; в един ден могат да заседават първоинстанционен и въззивен състав по едно и също дело; да се гледат мерки за принуда, дори без протокол от съдебно заседание; да се провеждат съдебни заседания с оковани подсъдими като тежки криминални престъпници, извършили масови убийства... И само в този съд изглежда е нормално обвиняем за подкуп, който го е уговарял, взел и пренесъл парите по него, да е с мярка "домашен арест" от близо месец, а други обвиняеми, за които досега не е доказано, че са го получили, да са с мярка "задържане под стража" в килията, и това да се нарича обективно правосъдие!

Да напомним, на свобода са: осъденият в три държави за наркотрафик Брендо, силовашките лидери Маджо, Маргините, Баретата, дори и Митьо Очите още не е в ареста; видни олигарси, разследвани по обвинения за тежки престъпления от години; обвинените за пране на пари от скандалната "Джи пи груп"; обвинените и вече оправдани политици като Бисеров, Сидеров, Масларова, Цветанов...

Списъкът е дълъг. Но най-зловещите престъпници и корупционери в държавата се оказаха Иванчева и Петрова - за твърдян и недоказан подкуп от 55 хил. евро! Това е правосъдието, което ни предлагат и което дори и Брюксел засега одобрява. И никога не трябва да забравяме, че утре всеки дръзнал да се противопостави на властта и олигархията, може да се окаже на тяхно място!

Затова призоваваме на нов Марш за ПРАВОсъдие, но който да подкрепим смелата позиция на председателя на Върховния конституционен съд и да поискаме справедливост и защита на човешките права на задържанието от седем месеца в ареста Десислава Иванчева и Биляна Петрова!

Каним всички свободни граждани в събота, 24.11.2018г., от 12ч. пред НДК - пилоните, откъдето ще проведем кратко шествие по бул. "Витоша" до Съдебната палата. Моля, носете със себе си по едно листче или картон, на което просто да е изписано "Свобода и Право"!

Защото, както казва в края на речта си съдия Панов: "В последно време, докато слушам шума на тишината, често си припомням една прекрасна мисъл на Чърчил, който казва: "Онези, които избраха демокрацията вместо хляба, днес ядат 300 вида хляб, а тези, които избраха хляба вместо демокрацията, днес нямат нито демокрация, нито хляб." Вие избирате от кои да бъдете."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

3

Hari Seldon

23.11 2018 в 18:18

Трябва да си завършен идиот, за да тръгнаш на протест срещу властта, слагайки в един кюп Лозан Панов с корумпираните простакеси Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

13510

2

Mayya

21.11 2018 в 20:48

Крайно време беше!

14469

1

случайно прочетох

21.11 2018 в 15:13

След седем месеца гражданското общество най-после се събуди!