Нов протест блокира пътя към Черноморец

OFFNews 04 октомври 2019 в 08:02 1832 0

Нови протести ще затворят пътя към Черноморец. На изхода на града ще се съберат собственици на земеделски земи, които попадат в обхвата на обявените за продажба военни имоти. Протестиращите настояват Министерството на отбраната да спре процедурата за продажба и да им върне земите, съобщи БНР.

"Изпратили сме писмо с покана за разговор до министъра на отбраната Красимир Каракачанов", каза председателят на сдружението в защита на собствениците на земеделска земя в Черноморец Васил Жечев.

Протистиращите настояват министърът да се запознае със скиците от 1939 г., а не от 200 г. назад, за да излезе със справедливо решение.

В отговор на обвиненията на Каракачанов, че протестът е политизиран, хората припомнят, че гражданската им инициатива в защита на земеделските земи продължава 15 г. и е надживяла много политици и правителства.

„Г-н Каракачанов каза също така, че никой едва ли не не бил спечелил дело, защото нямало основания. Напротив, има спечелени няколко дела, няколко загубени, защото всеки съдия разглежда по различен начин казуса и очевидно се оказва политически натиск върху тях“, допълни Васил Жечев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови