Нова детска градина предлага внимание и индивидуален подход към всяко дете

Модерната забавачка е сериозна конкуренция в кварталите "Обеля", "Надежда" и "Люлин"

OFFNews 26 юни 2019 в 07:31 14069 0

Проблемът с детските градини в София е изключително тежка тема, по която са изписани вероятно тонове мастило. Столичани знаят добре, че често е по-трудно да запишеш хлапето в забавачка, отколкото да го приемат в университет. Райониранията по квартали, малкото места в общинските заведения, работното време и липсата на баби и дядовци, които да водят и вземат малките деца на работещите родители, са само част от елементите на сложното уравнение.

Затова откриването на всяка една нова детска градина в големия град е добра новина, още повече когато инвестицията идва от страна на частния бизнес.

"Няма по-смислена инвестиция от образованието", категоричен е Симо Хаджиев, който е управител на Частна детска градина "Дружба".

От септември учебното заведение ще функционира като пълноценна и модерна детска градина, в която вече ще се приемат и 3-4 годишни деца.

Сградата е чисто нова - просторна, светла, приветлива и обзаведена с много вкус. 

ЧСУ "Дружба", детската градина, основното училище и гимназията към него са разположени в столичния квартал "Обеля" близо до метростанция "Обеля". Освен едноименния квартал новата забавачка е на удобно място и за живеещите в ж.к. "Надежда" и "Люлин" и други райони в западна София.

"Със сигурност в тези квартали нашата детска градина предоставя много удобства и серия от важни предимства", посочва Хаджиев и изрежда какво има предвид - индивидуален подход към децата, малки групи, удължено работно време.

Всичко това в столицата е изключително важно. Обикновено в много от общинските детски градини децата просто са оставени да прекарат времето, в което родителите им са на работа. И твърде рядко се намират педагози, които да открият и насърчат талантите на малчуганите от най-ранна детска възраст. 

Хаджиев подчертава, че по-малките групи, които ще са до 16 деца, позволяват да се обърне много по-голямо внимание на всеки от малчуганите.

"Нашата детска градина ще работи от 8 ч до 19 часа вечерта, което ще облекчи хората, чието работно време не свършва в пет следобед", обяснява той.

Другото голямо предимство е ранното чуждоезиково обучение, което е включено в месечната такса за забавачката от 600 лева.

Дори най-малките ще учат английски език, а при желание на родителите има възможност и за уроци по немски. И още - ще има клубове по интереси, спортни игри и приложни изкуства. А малко по-големите, 4-5 годишни, за първи път ще могат да се докоснат и до различни музикални инструменти.

През учебната 2019/2020 година децата ще се обучават по програмата "Златно ключе" на издателство "Бит и техника", която според педагозите на ЧСУ "Дружба" е много добре балансирана за малките деца. 

Освен всичко друго в училището са особено горди с това, че готвачът им твори истински кулинарни шедьоври, които освен че са много вкусни и винаги пресни, отговарят на всички изисквания на здравословното хранене. За децата от детската градина са предвидени общо 4 хранения на ден - закуска, обяд и две междинни, като винаги в менюто има разнообразни плодове и зеленчуци.

На разположение на най-малките винаги има и педагогически съветник и логопед. А сигурността в целия образователен комплекс "Дружба" е на много високо ниво - има постоянно видеонаблюдение. През цялото време в детската градина има и медицинско лице.

"Решихме да направим детската градина заради родителите на деца, които вече учат при нас. Много от тях са доволни от качеството на образованието, което се предлага при нас и биха искали да запишат и по-малките си деца от възможно най-ранна възраст. Тук наистина сме като едно семейство, големите ученици са изключително внимателни и грижовни към най-малките", обяснява Хаджиев.

А ЧСУ "Дружба", въпреки че не е сред големите столични училища има с какво да се похвали. Традиционно  възпитаниците на школото продължават образованието си в престижни университети в страната и чужбина, печелят състезания и медали по английски език и математика на национално и международно ниво. В сферата на спорта имат силни отбори по шахмат, тенис на маса и футбол.

Училището има и собствен транспорт за децата от 5-6 годишна възраст нагоре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови