Нова сграда на 10 етажа иска да строи собственикът на хотел Рила

OFFNews 11 ноември 2018 в 10:41 10389 1

Нова жилищна сграда с височина 42 метра иска да строи дружество "Рила Център", което е собственик на хотел Рила на пъпа на София със същата височина. Собствеността му се свързва с издирвания от Интерпол Евелин Банев - Брендо. 

Инвестиционното намерение публикува на страницата на район Средец кметът Мария Ачкова. От него става ясно, че сградата ще е със  стъпаловидна етажност на 2, 4, 6, 8 и 10 етажа, ще бъде свързана с хотела и ще е откъм ул. "Леге", където се намира и районното кметство. Предвидено е и едноетажно пристрояване и надстрояване на съществуващата ниска сграда откъм ул. "Цар Калоян". 

Работният устройствен план на парцела е разрешен от главния архитект на София Здравко Здравков според действащия план за имота. Максималната допустима височина в центъра на София е 50 метра. Проектът е с дата 31 октомври и може да бъде обжалван в 14 дневен срок. 

Заповедта и мотивираното предложение се съхраняват в сградата на район “Средец”, ул.”Леге” N 6, ет.4, ст.404. Разяснения по нея може да получите всеки понеделник от 14.00ч. до 17.00ч. и всяка сряда от 10.00ч. до 12.00ч., пише в съобщението, публикувано на страницата на "Средец". 

Собственикът трябва да представи идеен проект за сградата, за да поиска разрешение за строеж, пак от главния архитект на София. Предвид наличието на свързано застрояване в повече от два урегулирани поземлени имота, изработването на работен устройствен план е задължително за определяне на конкретното разположение на строежа, начина на застрояване и доказване на кота корниз на сградата, посочва арх. Здравков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

11.11 2018 в 12:13

В непосредствено съседство там има три изоставени сгради в относително добро състояние. Очевидно експлоатацията им не е по-изгодна от държането им под ключ. В съседните сгради наемите са ниски, а за жилища се ползва не повече от 5% от застроената площ. На Леге и Позитано е синя, та чак виолетова зона, изцяло запълнена от изгрев до залез въпреки 2-та лева на час.

По каква ли точно причина, на някого му е хрумнало да строи точно там, точно жилищна сграда?