Нова жертва на COVID-19 у нас, 69-годишен мъж почина в Благоевград

OFFNews 02 май 2020 в 15:43 4235 1

Мъж на 69 г. с коронавирус е починал днес в МБАЛ - Благоевград, предаде Нова телевизия, позовавайки се на информация от местната Регионалната здравна инспекция.

Той е лекуван в Инфекциозното отделение, но състоянието му рязко се е влошило. Прехвърлен е в реанимация, където е починал.

В болницата се лекува и съпругата му, която е в средно тежко състояние, съобщи директорът на благоевградската болница д-р Огнян Митев.

Новите потвърдени случаи на коронавирус в Благоевградска област през последното денонощие са пет, три от тях са на деца.

От РЗИ уточниха, че един от новорегистрираните случаи е от Гоце Делчев, а останалите четири са в Симитли. Майка и трите ѝ деца са дали положителна проба за коронавирус и всички са в добро състояние, и са под домашна карантина в дома си в Симитли.

За последните 24 часа в страната имаше три нови смъртни случая. Един в Смолян и два от Сливен. Това беше съобщено на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб.

Сред починалите има и първи случай на починал лекар от Инфекциозното отделение на сливенската болница.

"При нея инфекцията се е развила много бързо и е била интубирана. Жената е била на 43 години и е работила е в Инфекциозното отделение в града", съобщи доц. Димо Димов от Националния оперативен щаб.

В Смолян е починал мъж на 64 г. с инсулт, а в Сливен - мъж на 65 г. с белодробно онкологично заболяване.

Заразаха достигна и нова област в страната - Разград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови