Новата мегаагенция за медицински надзор няма да бъде оглавена от шефа на досегашната

OFFNews 30 ноември 2018 в 11:59 2240 1

Новата мегаагенция за медицински надзор, която от догодина ще обединява дейностите на Агенцията по трансплантация и Медицинския одит, няма да бъде оглавена от досегашния директор д-р Михаил Христов.

Това обяви в сутрешния блок на БНТ заместник-здравният министър Жени Начева. Тя не уточни кой ще ръководи агенцията.

В рамките на три месеца пък трябва да стане и преструктурирането на Фонда за лечение на деца, който ще премине към НЗОК.

"Преместването на Фонда за лечение на деца беше мотивирано единствено от факта, че касата има невероятен, практически и професионален опит. Тя е контактна точка за комуникация с европейските държави-членки по тези въпроси. Тя заплаща 2/3 от лечението на децата, чието лечение в чужбина и в момента се финансира от ЦФЛД. Намалява се и административната тежест за родителите на тези деца, защото документите ще се подават на едно място в касата. Запазват се правата, които са имали децата както за лекарствата, които не са включени в позитивния лекарствен списък, така и за логистика, транспорт, пребиваване на техните родители, преводи. Тези средства са осигурени чрез трансфер от здравното министерство към касата. Тя има административния опит и необходимия опит безпрепятствено и без да се нарушат правата на децата, да се осигури това лечение", коментира Начева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

30.11 2018 в 14:14

....тази жена с изглед на светица ще съсипе и малкото останало от здравната система...както се казва,големи надежди от ниско ниво...Бог да ни е на помощ,както и на всички болни хора....
 
X

Да помогнем на украинските деца!