Нови автобуси сменят старите по линия 204 в София

OFFNews 10 септември 2019 в 08:55 6886 1

Нови автобуси MAN Lion’s City G тръгват по автобусна линия №204 от 16 септември.

Те са дълги 18 м и имат почти двойно повече места за пътници - 190, в сравнение с колите, които се движат в момента по тази линия - 100 места. Линията се поема от "Столичен автотранспорт" ЕАД, съобщиха от "Московска" 33. Автобусите ще имат същото разписание, както и досега - в пикови часове през 6-7 минути.

Новите превозни средства са нископодови, климатизирани, имат механична рампа за качване на колички за трудноподвижни хора и майки с детски колички, система за накланяне на автобуса на спирка, звуков и светлинен сигнал при затваряне на вратите, USB-портове за зареждане на мобилни устройства на всяка седалка, електронни информационни табели за указване на маршрутите с възможност за изписване на кирилица и латиница, както и аудиосистема за информационно обслужване на пътниците. Автобусите са със задно разположени двигатели на природен газ и отговарят на еконорма Евро-6.

Превозните средства са третата партида от 60-те съчленени автобуса MAN, доставени в София през т.г. Част от тях вече се движат по линии 280 и 11 като част от програмата на Столична община за подмяна и обновяване на автобусния парк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови