Нови дарения за Спешната помощ и областни болници в страната

OFFNews 13 април 2020 в 16:45 1554 0

65 300 лв. е общият размер на доброволните дарения, направени от членовете и служителите на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Дарените средства са предназначени за лекарите и целия персонал на центрове за спешна медицинска помощ, които са на „първа линия“ в настоящата епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID – 19.

Най-голямо е дарението за столичната „Бърза помощ“ – 51 660 лв. Дарени средства са преведени и по сметките на центровете за спешна помощ в Бургас, Варна и Пловдив, от териториалните дирекции на КПКОНПИ в тези градове. Сумите са предназначени за закупуване на защитни костюми, маски и други предпазни средства, както и за PCR - тестове за изследване на екипите на Спешна помощ.

Местна компания дари 600 бързи теста на Община Шумен в рамките на кампанията “Помогни сега”. С тях ще бъде направено скринингово изследване за COVID-19 на най-рисковите групи, работещи на първа линия - служители в МБАЛ-Шумен, Центъра за спешна медицинска помощ, КОЦ, ДКЦ1, РЗИ, лични лекари, полицаи и социални работници.

С други 600 теста ще бъдат изследвани работници и служители в местни фирми.

Съветниците от ГЕРБ-Разград дариха заплатите си за месец март на областната болница и БЧК в Разград. Средствата ще бъдат разпределени според нуждите.

ГЕРБ-Враца дари защитни облекла на МБАЛ „Христо Ботев”. 20 броя висококачествени защитни облекла за многократна употреба получиха медиците от МБАЛ „Христо Ботев” - Враца. Структурата на ГЕРБ дари и парични средства на лечебното заведение, като с тях ще бъдат закупени 4 реанимационни легла за отделението, което е определено за лечение на COVID - 19.

Дарение за 267 300 лв. постъпи в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" Ловеч, сумата е събрана за периода от 26.03-06.04.2020 год. Средствата са от група дарители от цялата Ловешка област, като включва 21 фирми от Ловеч, три фирми от Троян, две фирми от Летница, една фирма от Тетевен и три физически лица, в това число и служители на окръжна институция. Голямата част от дарителите изрично са пожелали анонимност, съобщават от болницата.

Със събраната сума са договорени, авансирани или заплатени медицински консумативи и оборудване, чието право на ползване безвъзмездно, безусловно и безсрочно е отстъпено на МБАЛ Ловеч.
Част от дарението вече е предадено на болницата, a останалите са в процес на договаряне, доставка и плащане при доставката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови