Нови дати: спират топлата вода в Студентски град и още 3 квартала на 15 юли, пускат я поетапно от 21 август

Александра Маркарян 04 юни 2020 в 13:02 5044 0

Снимка Национално представителство на студентските съвети

Топлата вода в столичните квартали Студентски град, Дървеница, Витоша и Малинова долина ще бъде спряна на 15 юли и ще бъде пусната на 21 август в първите три квартала, а в останалите адреси - през следващите дни.

Новите дати обяви днес "Топлофикация - София" след преговори между директора дружеството инж. Александър Александров и студентските съвети. Те проведоха две срещи, първата от които бе при кмета Йорданка Фандъкова. Преговорите се наложиха след протестно на Националното представителство на студентските съвети до кмета, омбудсмана, Топлофикация и ректорите заради първоначално планираното двумесечно спиране на топлата вода (от 15 юни до 15 август).

Студентите участници в срещата. Снимка: НПСС

Дългият ремонт се налага заради належащ ремонт на главния топлопровод, който снабдява четирите квартала.

В съобщение на Топлофикация от днес се казва, че "представителите на студентите изразиха разбиране и подкрепа за провеждането на реконструкцията предвид силно амортизираното състояние на съоръженията и опасността от авария по време на отоплителния сезон".

Постигнато е споразумение реконструкцията да започне на 13 юли, а топлата вода да бъде спряна на 15 юли и ще бъде възстановена на 21 август към кварталите „Студентски град“, „Витоша“ и „Малинова долина“, а към засегнатите отделни сгради от кв. „Дървеница“ топлоподаването ще бъде възстановявано поетапно в следващите дни.

Съкращаването на срока бе договорено на първата среща при кмета Фандъкова.

На втората вчера са присъствали Даниела Стефанова, организатор на гражданската петиция против спирането на топлата вода, кметът на район „Студентски“ Петко Горанов и представители на ръководството на „Топлофикация София“ ЕАД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови