Нови две жертви на COVID-19 в с. Гара Орешец, пламна и домът в Кула, Видинско

OFFNews 04 май 2020 в 17:31 2312 0

Само за ден починаха още двама обитатели на Дома за възрастни хора в с. Гара Орешец. Така жертвите в центъра стават четири, съобщи Би Ти Ви.

Единият починал е мъж на 70 години, който снощи е бил интубиран, издъхнал е в болницата във Враца. В лечебно заведение в Лом е починала жена от същия дом. Тя е била приета преди няколко дни след положителна проба за коронавирус. Жената е на 79 години, с полиорганна недостатъчност.

Влошава и състоянието на една от двете медицински сестри, които дадоха положителни проби и бяха поставени под домашна карантина.

Припомняме, че на 29 април издъхна 91-годишен обитател на дома, а ден по-късно и 73-годишен мъж, приет в болницата във Видин.

Увеличава се и броят на заразените в дома за възрастни хора в Кула, Видинско. Днес са потвърдени още 15 положителни резултата за COVID-19, с което общият брой заразени става 18 души. Първите три положителни проби са на 92-годишна жена и две от санитарките в дома. Заразените лица от персонала са под домашна карантина. В центъра са настанени 43-ма души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови