Ново огнище на Ковид във Видинско - заразени са 12 души в дом за деца

OFFNews 30 април 2020 в 20:19 5029 2

Снимка МБАЛ-Видин

Ново огнище на коронавируса бе открито във Видинско. То е в център от семеен тип за настаняване на деца и младежи. С положителен тест за вируса там са 8 от настанените, както и 4-ма души от персонала. Най-малкият пациент е дете на 13 години.

Домът с инфекцията е към фондация "Надежда за нашите деца" и се намира във Видин. Там са изследвани общо 26 души.

Заразените с коронавируса деца и младежи са изолирани. Служителите с положителни тестове ще бъдат под домашна карантина, съобщават от областния щаб, цитиран от БТА. 

Видин е на трето място сред областите по брой заразени след София и Плевен. Данните на НОЩ към 17 ч на 30 април сочат, че във Видинско положителните случаи са 103 (в сравнение със 146 в Плевен и 713 в София). От тях 38 души са медицински лица. Това е над една-десета от персонала на областната болница, в която работят 360 медицински служители.

Само за последното денонощие новооткритите заразени са 20.

Освен 12-те инфектирани в дома за деца, има и нови шестима заразени медици. Това са един лекар и четири медицински сестри от МБАЛ "Света Петка" - от отделението по хирургия, както и една медсестра от кардиологията в същата болница.

Двама от заразените с COVID-19 от последното денонощие са контактни лица на вече инфектира с коронавируса.

Вчера в областната болница във Видин почина 89-годишен мъж, който бе първият с установено заразяване с COVID-19 от Дома за стари хора в село Гара Орешец. Той е бил приет в неврологичното отделение преди около две седмици. С него жертвите в областта са общо четири. Осем са излекуваните до момента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови