Новооткритият медицински факултет в Бургаския университет ще събира по 1100 лева годишна такса от студент

OFFNews 24 юли 2019 в 16:26 4830 0

Новооткритият медицински факултет в Бургаския университет "Проф. д-р Асен Златаров" да събира по 1100 лева годишна такса от студентите си, реши правителството на днешното си заседание. То измени решението за таксите за кандидатстване и обучение в държавните висши училища през учебната 2019/2020 година.

Уточнява се и допустимият максимален брой на студенти, които могат да бъдат приети тази година - 40 в специалността "Медицина".

Кандидат-студентите ще плащат по 70 лева, за да се явят на приемните изпити по биология и химия, общо 140 лв.

Решението за откриването на факултета бе взето през април, също от Министерския съвет с мотива, че има положително оценен проект за акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация и че и досега университетът има опит в обучението на медицински специалности. Той подготвя медицински сестри, рехабилитатори и акушерки. Тогава МС увери, че има и необходимата материално-техническа база и че академичният състав във факултета ще се състои от 54 преподаватели, разпределени в 9 катедри.

Сега в структурата на университета има четири факултета: по технически науки; по природни науки; по обществени науки; по обществено здраве и здравни грижи, и три колежа - Медицински, Технически и Колеж по туризъм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови