Облачно, дъжд с гръмотевици за кратко

OFFNews 30 април 2019 в 07:01 1830 0

Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места от запад на изток, по преминаването на студен атмосферен фронт, ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. По-интензивни ще бъдат явленията в Централна Северна България. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър, който след обяд в западната половина от страната ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, сочи прогнозата на НИМХ.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 18 и 23 градуса, на места в Източна България до 25-26 градуса. Привечер от запад ще започне процес на разкъсване и намаление на облачността.

По Черноморието ще духа до умерен югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от запад. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, но без валежи. Максимални температури на въздуха: 18-24 градуса. Температурата на морската вода е 13-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа силен, по най-високите върхове бурен югозападен вятър, който след обяд в ниските части ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 14 градуса, на 2000 метра - около 6 град

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови