Облачно време през уикенда, повече слънце утре

OFFNews 14 декември 2019 в 07:17 1587 0

Времето ще е облачно, в равнините и мъгливо, но в източната част от страната ще духа южен вятър и температурите значително ще се повишат. 

Максималните днес ще са между 7 и 12, на места в Източна България до 14-15 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. На места, главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, над 2000 метра от сняг. Условия за по-значителни количества има в южните райони от Родопите. Вечерта и през нощта срещу неделя валежи ще има и в масивите от Източна България. Ще духа силен юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността преди обяд, главно над северното крайбрежие. Привечер и през нощта срещу неделя на места ще превали дъжд. През по-голямата част от деня ще духа умерен юг-югозападен вятър и температурите ще се повишат; привечер вятърът ще се смени със северозападен. Максимални температури на въздуха: 8° и 13°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

Утре сутринта в източните райони все още е възможно да превалява слаб дъжд, но и там бързо ще спре. Облачността ще се разкъса и ще намалее до слънчево време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови