Обмислят и еднократно наказание при бонус-малус системата

OFFNews 03 декември 2018 в 06:34 2933 2

Въвеждането на бонус-малус системата, която ще определя цената застраховката "Гражданската отговорност", ще обсъдено на обществена дискусия в НДК, организирана от Комисията за финансов надзор.

Според проекта шофьорите без нарушения може да платят до 25% по-малко, а за водачите с най-много и най-тежки катастрофи полицата да поскъпне до 400% . 

Под един процент са шофьорите, за които застраховката ще скочи 4 пъти, за около 80 на сто от водачите застраховката ще поевтинее, а леки нарушения няма да влизат в оценката. 

При много нарушения се обмисля вариант, в който водачът може да прибегне до "ускорено чистене, когато човек си заплати някакъв вид наказание еднократно", обясни Николай Петков от КФН, цитиран от БНР. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12130

2

ds

03.12 2018 в 09:16

"При много нарушения се обмисля вариант, в който водачът може да прибегне до "ускорено чистене, когато човек си заплати някакъв вид наказание еднократно", обясни Николай Петков от КФН - как така, ще си плащат пак. и с какво ще се стимулира безопасното каране и спазване на правилата?! това всъщност обяснява повишението на гражданската отговорност. никой не го е грижа за жертвите, целта е пак да се събират пари. до кога така?!

6500

1

petio01

03.12 2018 в 09:04

След 8-годишен опит, в Румъния бонусът е 50% (два пъти по-голям от предлагания тук) а малусът - 80% (пет пъти по-малък). Вземат се предвид само нарушенията със застрахователна щета и доказана вина. С останалите се занимава пътна полиция - глоби, точки и т.н.
Изводът е - канят се да "дерат" 5 кожи повече от нас, отколкото от румънците. При това Евроинс и ДаллБогг работят добре в Румъния и не се оплакват от "неизгодния" им бонус-малус.
КФН цялата е за прокуратурата заради открит лобизъм в полза на застрахователите. А им плащат високи заплати да защитават застрахованите.
 
X

Да помогнем на украинските деца!