Обмислят нощен служебен абонамент за паркиране в София, паяк дебне по тъмно

OFFNews 11 юли 2018 в 15:30 3244 0

Да се въведе нощен служебен абонамент за паркиране в централната част на София, обмисля Столична община. 

Предложението направи съветникът от РБ Стефан Марков в комисията по транспорт на СОС. Според него и сега заведения, хотели и др. пазят места пред сградите през нощта, но не плащат нищо за това. 

Центърът за градска мобилност трябва да разработи конкретните параметри на нощния служебен абонамент, преди съветниците да го разгледат на свое заседание. 

Ако се приеме такова решение, ще назначим още служители, които да проверяват паркирането нощем, ще пуснем и дежурен паяк през нощта, заяви Румяна Милова от ЦГМ. 

Режим на платено паркиране "Служебен абонамент" в момента е валиден в работни дни от 8 до 19 часа. В рамките на синя зона едно паркомясто струва 650 лева на месец, а в зелена зона - 450 лева. 

От утре по бул. „Константин Величков“ започва изграждането на първите два перона от обособеното трасе за споделено движение между автобуси и трамваи.

Те ще бъдат поставени при спирката на парка „Св Петър и Павел“, като поетапно ще се направят общо 6 броя перони за трамвайните спирки. Втората двойка перони ще бъде направена при кръстовището с бул. „Тодор Александров“, а третата на кръстовището с ул. „Цар Симеон“, съобщи зам.-кметът Евгени Крусев. След приключване на работата по пероните ще започне и обособяването на самите трамвайни линии, както и ремонт на настилката в техния обхват. За целите на проекта ще се направи специална организация, като се поставят светофари, за нуждите на движението.

Светофарните уредби ще приоритизират преминаването на автобусите и трамваите в участъка.

Предвижда се споделеното движение в обособеното трасе да стартира в началото на месец септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови