Обобщение на хаоса: Какво ни очаква след края на извънредното положение? (видео)

OFFNews 08 май 2020 в 12:58 2095 1

#ПраваПоВремеНаКриза e доброволно начинание на група юристи, чиято цел е откритото споделяне на мнения и становища по предприетите мерки в рамките на извънредното положение.

Сред инициаторите на инициативата са съдия Нели Куцкова, адв. Михаил Екимджиев, съдия Калин Калпакчиев, адв. Мария Шаркова, съдия Владислава Цариградска, Надя Шабани, Екатерина Баксанова, Пролет Велкова, д-р Анелия Авджиева.

Какво ни очаква след края на извънредното положение коментира адв. Мария Шаркова, специалист в областта на медицинското право. Едно обобщение на предложените промени в Закона за здравето, чрез които да се уредят "мерките за предпазване, ограничаване и преодоляване на последиците от разпространението и заразата с вируса на COVID-19 за времето след прекратяване на извънредното положение".

Според адв. Шаркова обаче нормативният хаос, който цари вече близо два месеца, ще се задълбочи, защото се посяга на "самия фундамент на правото, в отделни принципи и дефиниции, които са разработвани в доктрината от десетки години".

Вижте видеото от поредицата #ПраваПоВремеНаКриза

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11982

1

leomesi

08.05 2020 в 14:56

Очаква ни същото, защото короновирусът още е тук и реално разлика няма. Просто свикнахме да го възприемаме. Това обаче не го прави по-малко опасен.
 
X

Подкастът на OFFNews