Общинари яхат колела за кеф, малцина ходят на работа с тях (снимки)

Велосипедист отстъпи колелото си на шефа на СОС, за да завърши Витоша100км

OFFNews 01 юли 2018 в 13:30 4743 1

Все пак успях да завърша, въпреки трудното трасе и авариралото колело. Това стана благодарение на един непознат, който беше преустановил участието си и ми предложи съвсем импулсивно собственото си колело. На финала разбрах, че си е тръгнал с уговорката организаторите да му върнат колелото. Благодаря ти, непознати приятелю! Ще те намеря, да знаеш.

Това написа председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков на страницата си във фейсбук, след като стигна финала на колоездачната обиколка на Витоша 100км. 

От около 1400 участника той завърши в първите 700, въпреки че на 63-тия км го сполетя скъсано ухо на скоростите.  Шефът на столичните общинари кара колело редовно. 

Сред най-запалените фенове на придвижването на две колела е и заместникът му Николай Стойнев. Ако го попитате защо - "Спомняте ли си Форест Гъмп - и там все го питаха човека защо тича...", шегува се Стойнев. Не на шега обаче той върти педалите по 15-20 км всеки ден и често ходи с колело на работа. По планините не кара, само по велоалеи - където ги има в града, ли по вътрешнокварталните улици. 

Съветвам всички да избягват булевардите - по-безопасно и по-чисто е по малките улици, обяснява Стойнев. 

На работа с колело - макар и по-рядко от колегата си, идва и шефката на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева. Тя изминава и по-кратко разстояние от дома си до работата на "Московска" 33 - не повече от 10 км в двете посоки. Само в града карам, уточнява Едрева, която спазва призивите да се слезе от колите и чрез метрото. 

Колоездачи в ГЕРБ са още: Анатоли Илиев, Борислав Борисов, Венета Серафимова, Веселин Милев, Зафир Зарков, Иван Илиев, Ивелина Джартова, Ирина Йорданова, Йордан Господинов, Лорита Радева, Михаела Иванова, Орлин Иванов и Силвия Христова. 

Много от тях - сред тях и съпругата на вътрешния министър Лорита Радева, признават, че се качват на велосипед рядко и то извън града. 

Не в София с колелото си се движи и Борислав Бориславов от СДС. От групата на Реформаторите само кандидатът за лидер на СДС д-р Антон Койчев не яха велосипед. Колоездачи са Радослав Абрашев, Прошко Прошков, Миглена Горанова, Стефан Марков, Иветка Петрова, Иво Божков, Марка Георгиева и Николай Толчев. Никой от тях обаче не ходи на работа на две колела. 

Патриотите пък са предимно фенове на фитнеса, не на колоезденето. Карлос Контера прави планински преход в почивните дни, а в делниците се придвижва основно пеш или с градския транспорт. Спортува във фитнес зала. Станчо Станков, Станил Станилов и Димитър Антов също, но се движат с колите си в София. 

Веросипедисти в БСП са Калоян Паргов, Николай Николов, Борис Цветков, Альоша Даков и Иван Таков. 

Всички в Група 5 караме, твърди Иван Велков. Венци Мицов обаче се включва: Е това как си го представяш с мен?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11519

1

d0ni

01.07 2018 в 17:14

Венци Мицов може да е на всяка манджа мерудия, но щом става въпрос за каране на велосипед - "как си ме представяте?". Ако лесно - има велосипеди и за 200 килограмови глигани, стига желание да има.