Общинарят Карлос Контрера за инцидента в метрото: Не ви ли се е случвало да ритнете нещо?

OFFNews 25 септември 2018 в 11:46 9793 1

Столичният общински съветник от ВМРО Карлос Контрера определи като манипулация твърдението, че е нападнал възрастна жена в подлеза на метростанция "Сердика".

За случая се разбра преди повече от седмица. Тогава очевидци разказаха пред Нова тв, че общинарят Карлос Контрера изритал багажа на бездомна жена, която го оставила на стълбите на софийска метростанция.

„Карлос Контрера слизаше надолу по стълбите и беше във видимо нетрезво състояние. Той се държеше доста нагло. Каза, че този багаж пречи”, разказа тогава Ивелина Пламенова, която станала свидетел на случилото се.

Контрера е категоричен, че до багажа не е имало човек, затова не може да се говори за нападение. „В публикацията в социалната мрежа, която даде повод за тази злостна атака, се казва, че багажът е бил изоставен. Никъде до него няма човек", посочи той.

Общинският съветник от ВМРО каза, че слизал по стълбите на метростанцията в 20:30 ч., когато видял изоставен багаж до рампата за количките:

"Насочвам се към багажа - празен кашон. Ритам го. Празна чанта, ритам и нея. Ядосах се, защото не спират нашите съграждани да оставят боклуци по подлезите на метрото", обясни той в ефира на Нова тв.

Контрета посочи още, че в този момент двете момичета му "скочили" и започнали да му крещят и да го бутат. "Аз осъзнавам, че моментално трябваше да потърся съдействието на полицията. Но такива истории могат да откажат хората да съдействат на полицията и да сигнализират", заяви той.

Според него всеки може да стане жертва на фалшива новина. "На Вас не ви ли се е случвало да ритнете нещо", попита риторично Контрера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

25.09 2018 в 20:41

А на мене ми се случва да настъпвам протегнати крайници на нахални тинейджъри, да бутам нагли лелки задръстили тротуара с безгрижният си разговор, и да се обаждам на 112 за странно стоящ багаж.
И?
Спасява ме само това, че не съм обществена фигура?
От какво ме спасява? От обществени хули, или от бандитски куршум?
Пиян - не пиян - глупост е да посягаш на мътен предмет с крайниците си. Там може да има бомба. В днешно време.
В такъв смисъл - момчето се е издънило. По смисълът на заявлението на сополивката - едва ли.