Очаква се засилен трафик, бъдете търпеливи на пътя!

Мая Младенова 29 април 2019 в 12:28 2803 1

Снимка БТА/Архив

Очакваме днес да има засилен трафик на входните и изходните артерии на големите градове, както и по магистралите. Това каза на брифинг главен инспектор Илия Георгиев от отдел "Пътна полиция" към ГД „Национална полиция“ за пътната обстановка и безопасното пътуване в последния от празничните дни, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Към момента обстановката е относително спокойна. Обобщаване на данните ще бъде направено след като приключат празничните дни в началото на тази седмица се следи за абсолютно всичко. Всички служители на "Пътна полиция" са ангажирани с това да подпомагат трафика и да контролират спазването на правилата“, посочи главният инспектор Илия Георгиев. Той подчерта, че се обръща внимание на употребата на алкохол и наркотични вещества, както и на правоспособността на водачите и на превишената скорост.

„Надявам се по гранично-пропускателните пунктове обстановката да бъде спокойна. Създадена е организация и всички сили на "Пътна полиция" ще бъдат на разположение на участниците в движението, за да подпомагат трафика, където е необходимо“, каза още Георгиев. Той призова всички водачи да преценят времето за пътуване, да си създадат добра организация и да проявят малко повече търпение на пътя.

Инспектор Илия Георгиев отбеляза, че на АМ „Хемус и на „Тракия“, там където са ремонтите, има различна организация на движението. „В първия от почивните дни организацията беше създадена така, че да подпомогне пътуващите от големите градове към вътрешността на страната. Съответно сега е направено обратното нещо, за да може да подпомогне тези, които се връщат към големите градове“, посочи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

29.04 2019 в 12:59

Материал за преценка на времето за пътуване:

магистралата София-Ябланица (кръгло 70км) в петък беше 2 часа и 40 минути.
 
X

Подкастът на OFFNews