Очакват се километрични опашки от завръщащи се в София след празниците

OFFNews 20 април 2020 в 08:48 3150 0

Километрични опашки от завръщащи се в столицата се очакват на всички входове на София в последния ден от Великденските празници и МВР прогнозира, че ще има струпване на автомобили.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов каза, че мерките ще бъдат много по-строги, а контролът по КПП-тата не само в София, но и във всички областни градове - много по-стриктен.

Още вчера от Националния оперативен щаб и Министерския съвет са обсъдили по какви правила ще бъдат допускани пътуващите до София. Очаква се те да бъдат обявени днес. Преди празничните дни премиерът Бойко Борисов поиска да се спират обезщетенията на регистрирани безработни, които излизат от градовете, като дават неверни декларации, че отиват на работа.

В първия ден от празниците на извънредно заседание на кабинета и щаба бе решено да се затвори столицата. През КПП-тата в София се влиза и излиза само - сутрин от 6.00 ч. до 8.00 ч. и вечер от 18.00 ч. до 20.00 ч. Миналата седмица МВР предупреди, че за почивните дни няма да важи обяснението "отивам на работа".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови