Ограничен достъп до НДК утре, касите са преместени в Люмиер

OFFNews 09 април 2018 в 09:46 3626 0

Достъпът до централната сграда на НДК ще бъде ограничен утре и в сряда. Билетните каси са преместени в кино  „Люмиер Лидл" и ще работят с обичайното работно време от 09:00 до 20:30 часа, съобщиха от НДК. 

Мярката се налага от съображения за сигурност във връзка със събития от висок клас в календара на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Утре в НДК ще бъде даден стартът на кампанията „re НДК – Рециклирай! Културно е." Тя се реализира по идея на екипа на НДК и е част от визията на ръководството на Двореца за развитие и позициониране на НДК като модерен културен и конгресен център. Кампанията се вписва и в инициативата на МОСВ срещите и събитията в рамките на Председателството да се провеждат под мотото „без пластмасови продукти". Министърът на културата - Боил Банов, министърът на околната среда и водите - Нено Димов, председателя на СД на НДК - Борислав Велков, както и изпълнителният директор на НДК - Ангел Митев, ще открият три арт инсталации, изработени от пластмасови отпадъци, получени на територията на Двореца и разположени в различни пространства на сградата.

Достъпът до откриването на арт инсталациите обаче е само за акредитирани журналисти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови