Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Операция 'Жълти стотинки' ще набира средства за олимпийските отбори по природни науки

Ива Дойчинова и Йордан Йовчев са посланици на кампанията

Мая Младенова 03 септември 2019 в 14:31 3681 0

За девета поредна година днес стартира най-голямата благотворителна инициатива на VIVACOM – Операция „Жълти стотинки“. 

Събраните средства ще бъдат дарени на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН).

Те ще се използват за подготовката и участието на младите български олимпийци от отборите по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, лингвистика, физика и химия в международни и балкански състезания.

С парите Сдружението ще организира обучения, лабораторни занимания, специализирана подготовка по съответните научни дисциплини, ще осигури необходимите лектори и разработване на задачи – всичко, което е необходимо за подпомагане на доброто представяне на олимпийските надежди в природните науки.

„Операция „Жълти стотинки“ е още един израз на дълготрайния ангажимент на VIVACOM към образованието и развитието на младите хора в България. Компанията твърдо стои зад убеждението, че с общите усилия на цялото общество възможностите за образование могат да бъдат подобрени.

„Младите олимпийски надежди заслужават да инвестираме в техния талант и да ги насърчим по пътя към още медали, с които прославят страната ни“, каза Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации“ във VIVACOM.

Статистика на Сдружението на олимпийските отбори показва, че за деветте години от съществуването си те са завоювали 893 медала - 167 златни, 308 сребърни и 418 бронзови.

Присъстващите на откриването на кампанията бяха предизвикани да участват в състезанието "Това го може всяко хлапе", разчитайки на жокер от елитна група млади олимпийци, които доказаха, че знанията им се простират отвъд дисциплината, в която се състезават.

Операция “Жълти стотинки“ 2019 се осъществява в партньорство с Българския дарителски форум и с подкрепата на над 40 медии, фирми и организации. Посланици на кампанията са журналистът Ива Дойчинова и носителят на четири олимпийски медала в спортната гимнастика Йордан Йовчев, които подкрепят каузата.

Средствата за Сдружението на олимпийските отбори по природни науки се набират в магазините на VIVACOM и в търговските обекти на партньорите, а също и чрез изпращане на SMS с текст DMS OLYMP. VIVACOM. Партньорските организации ще инвестират допълнително, като допълнят набраната по време на кампанията сума.

Инициативата ще продължи до 31.12.2019 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews