Орден 'Стара планина' за проф. Владимир Гетов

OFFNews 16 януари 2020 в 14:19 1523 0

Снимка Личен профил във фейсбук

Проф. Владимир Гетов

Правителството предложи проф. Владимир Гетов да бъде удостоен с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ втора степен, съобщи правителствената информационна служба.

Министерският съвет ще предложи на президента Румен Радев са издаде указ за награждаването на проф. Гетов за големите му заслуги в областта на образованието и науката, както и за развитието на академичното сътрудничество между България и Великобритания.

Проф. Владимир Гетов е преподавател по компютърни науки в Университета Уестминстър, Лондон. Член е на Съюза на учените в България и на Борда на директорите на Компютърното общество към Международния институт на инженерите по електротехника и електроника. Има дългогодишен опит в областта на компютърните науки, информационните технологии и програмирането. Научните му изследвания намират широко признание в международните академични среди, носител е на множество отличия и награди.

Проф. Гетов има принос за развитието на академичните връзки между България и Великобритания, както и за издигането на международния престиж на българската наука, посочват от МС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови