Осиновявай, не купувай - кучетата от приюта в Горни Богров в парка Заимов

OFFNews 13 юни 2018 в 18:02 3429 0

108 дворни кучета са кастрирани до момента в кампанията на „Екоравновесие“ за намаляване на популацията. Тя стартира през април от район „Нови Искър, а през май екипите работиха в населените места на район „Кремиковци“. 

Това каза директорът на ОП „Екоравновесие“ Веселин Асенов при представянето на отчета за дейността на предприятието за май.
Процедурата по кастриране , обезпаразитяване и поставяне на чип на дворните кучета е безплатно за стопаните им. От 18 юни екипите на „Екоравновесие“ ще кастрират кучета и в район Овча купел.

През май 31 от кучетата настанени в приютите на „Екоравновесие” намериха своя нов дом. Заловените безстопанствени кучета от екипи на предприятието са общо 242, като 209 от тях са кастрирани , а 198 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приют е предадено 1 куче.

В общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 25 кучета.

На 30 юни в парк „Заимов” ще проведем поредната инициатива от кампанията за осиновяване на кучета от приютите на предприятието, каза още Асенов. Кампанията е с мото „Осиновявай, не купувай” и през тази пролет стартира в столичен Мол. През лятото ще продължи със събития на открито в парковете на София.

Посетителите на парк „Заимов” ще могат да се запознаят с кучетата от общинския приют в с. Горни Богров. Всеки желаещ ще може да разходи куче, да му се порадва и дори да го осинови още на място. Процедурата е облекчена и се реализира с попълване на документи на място единствено срещу данните от личната карта на новия собственик. Служители на „Екоравновесие” и доброволци ще разкажат на присъстващите за общинските приюти, за възможностите за разходки и осиновявания. В рамките на събитието ще бъде обърнато внимание и на културата на отглеждане и отговорността на собствениците на домашни любимци. 

Веселин Асенов представи и финансов отчет за дейността на пердприятието. За изминалия месец изразходваните финансови средства за дейността на предприятието са 149 251 лв., като в тях влизат разходи за ветеринарно медицински консумативи и лекарства, храна за животните в приютите и ветеринарната клиника, за външни услуги /поддръжка на трафопост за приют „Горни Богров“, сметоизвозване, техническо поддържане на компютърна техника и системи за видеонаблюдение, абонамент автоматична телефонна централа, почистване на изгребните ями, сервизно обслужване на автобомилите, заплати и осигуровки на работниците и служителите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови