От 3 до 33 градуса през май, по Гергьовден ще е хладно и дъждовно

OFFNews 01 май 2020 в 12:55 2129 0

От 3 до 33 градуса ще варират температурите през май, най-топло ще е около 10-и и 20-и, а по Гергьовден ще е вали и ще е по-хладно. 

През първите десет дни от месеца облачността ще е по-често значителна, около и след обяд купеста и купестодъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

В средата на първото десетдневие се очаква подобрение на времето и затопляне. Ще бъде предимно слънчево, купеста облачност ще се развива над планинските райони, но само на отделни места ще превали и прегърми. В края на първото и началото на второто десетдневие отново на много места ще има валежи и гръмотевични бури.

През повечето дни от второто десетдневие температурите ще бъдат по-високи от обичайните. Ще преобладава слънчево време, в следобедните часове над планинските райони с развитие на купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Към 17-18 май се очаква през страната да премине студен атмосферен фронт и заради него на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки.

През третото десетдневие на май температурите ще се понижат и през повечето дни ще бъдат по-ниски от обичайните. Въздушната маса над страната ще е неустойчива. Слънчеви часове ще има преди обяд. След обяд и до полунощ ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови