От Истанбулската конвенция излиза Антихристът и още предозиране

OFFNews 25 януари 2018 в 13:31 9493 15

Снимка pixabay

Сякаш от нищото дебатът "за" и "против" ратифицирането на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, по-известна като Истанбулската конвенция, се превърна в основна тема за българската общественост. 

Измести фокуса от корупцията, председателството, спасяването на Пирин, че дори и вота на недоверие срещу правителството, който не мина.

Малцина прочетоха, но много коментираха какво точно пише, въвежда ли "трети пол", предстои ли легализация на гей-браковете. Появи се богата реколта от крайни позиции, насаждащи омраза и откровени абсурди. 

Ето докъде стигна предозирането:

Известният български режисьор Андрей Слабаков даде интервю, което ПИК публикува със заглавие "Няма трети пол! Който иска да ходи с розови гащи, ама не в детската градина - педерастката мафия ни пробутва някакви джинджъри и други простотии".

Пред същия сайт депутатът от БСП Иво Христов обясни, че Истанбулската конвенция "цели да промени човечеството и децата" и че "отваря вратите на Ада и оттам ще излезе Антихристът. Адът ще ни залее" 

Бившият главен секретар на МВР в правителството на Пламен Орешарски и настоящ национален кординатор на "Атака" Светослав Лазаров ни увери от ефира на Нова тв, че Сорос ни облъчва с Истанбулската конвенция. Според него тази конвенция изцяло обслужва определени лобита, които са финансирани от магната от унгарски произход.

Нужна ли е Истанбулската конвенция, ако не защитава животните от насилие? Това попита златното момиче в художествената гимнастика Илиана Раева в своя Фейсбук профил:

"Искам да попитам:

1. Има ли официален документ, в който е ЗАБРАНЕНО нормалното съществуване на джендърите?

2. В Истанбулската конвенция включено ли е БРУТАЛНОТО НАСИЛИЕ над животните в различните му измерения?

Ако ДА, моля да ме извините за моята неинформираност!

Ако НЕ, тази Истанбулска конвенция е порочна и несъвършена!"

В "Референдум" по БНТ председателят на Асоциация "Общество и ценности" Михаела Джоргова пък обясни, че се притеснява в съблекалнята на фитнеса да не влезе транссекуален мъж с друг член долу, който не е опериран. Тя твърдо се обяви против ратифицирането на конвенцията, защото иска да бъде необезпокоявана в тоалетните на мола.

Главният редактор на "Епицентър" Валерия Велева също заклейми Борисов, че е предал България на "джендърите". В свой коментар тя написа:

"Българските майки няма Ви простят това, г-н Борисов!
 Защо дръзвате да тръгнете против майките и бащите?"

След като управляващите биха отбой за ратификацията тя публикува радостен статус:

"Отложиха я! Истанбулската! Народ и Църква показаха силата си. Благодаря за подкрепата, приятели!"

А в предаването на Гала "На кафе" се чу следната позиция:

„България е християнска държава и не може да приеме Истанбулската конвенция, предложена от мюсюлманска Турция“.

Списъкът не претендира за изчерпателност и спокойно може да бъде дописван...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

15

Мария Благоева

30.01 2018 в 10:29

Господа управници, докато Вие ни натрапвате джендърството с истанбулската конвенция, която ако ратифицираме, а не е задължително, всеки самоопределил се ще може да осъди България, а всички ние, съвестните данъкоплатци, ще трябва да му платим, би трябвало да знаете, че в същото това време се провежда усилена подмолна ислямизация на народа ни. Спомнете си преди колко години Доган каза, че в Родопите има 820 джамии. Та там няма толкова селища. Какво правите Вие господа български управници за тези българи? Престанете да ни губите времето и парите с противонародни безобразия. Побързайте със законите за превенция и защита на всеки потърпевш от всяко насилие – домашно, улично, училищно, на работното място и т.н. на всички жени и мъже, деца и старци. А защо никой не говори за насилието от джендъри? Кой и как ще защити техните жертви с и физически и психически травми съсипващи им целия живот? Побързайте господа управници. Имаме крещящата нужда от тези закони.

6000

14

Анти Джендър

29.01 2018 в 10:25

Дали има прокарване на Джендър идеология в конвенцията - безспорно.
А за да ни стане ясно отведнъж:
Ето един официален документ за джендър сексуално обучение на държавния център за здравна просвета, орган към министерството на здравеопазването в Германия. Вижте таблицата за обучение на деца от самото раждане - стр. 36 и нататък. Това ни очаква след приемане на ИК и джендър идеологията.
Накратко:
0-4 години - детска мастурбация
4-6 години - самозадоволяване, хомосексуалност
6-9 години - полов акт, предпазване от забременяване, плътска наслада
9-12 години - социално-полова ориентация (джендър)
12-15 години - всичко по темата „секс“.
http://www.oif.ac.at/…/andere…/WHO_BZgA_Standards.pdf

29585

11

Izalina

25.01 2018 в 15:43

Всъщност да. Не сме под правилната статия.
Някои от подчертавките горе са меко казано дебилни.

Очевидно и калпавият превод е спомогнал за истерията. Извън, че политиканчетата ни цвъкат нарочен пиар, като поляризират обществото - разбрало-недоразбрало, вероятно със съвсем конкретен интерес. Чудя се какво по-сериозно се задава.

Твърде много време им отделихме.

17439

10

мнение от IP

25.01 2018 в 15:36

Е, така е с конвенциите, ама защо е яростното против не разбирам. Стойността на тези документи е само, че обществото чрез своите представители декларира желание да се бори с домашното насилие. То има и подписали мирни договори, които после ги нарушават, ама не е измислен друг начин на отношения.

17439

9

мнение от IP

25.01 2018 в 15:31

Пък истината е, че ако не беше се изцепил Каракачанов изобщо нямаше никой да обърне внимание, че ще приемем още един документ с добри пожелания. Ама дайте на народа зрелища, хлябът може да почака. Трети пол дрън-дрън....Много ни бива да се занимаваме с глупости. И лошото е, че по тоя повод има изцепки от всички - ГЕРБ (мислителят Борисов да бъде или да не бъде....) БСП, СДС, патриотите няма нужда и да ги споменаваме, Църквата, Слабаков и кой ли не.

29585

8

Izalina

25.01 2018 в 15:31

Ще си позволя да цитирам В.Седларска: "...Конвенцията за правата на детето на ООН е най-ратифицираният акт в целия свят. Това случайно да означава, че правата на детето в целия свят са гарантирани? България ратифицира Конвенцията за правата на детето през 1991 година..." Следва препратка към Габрово тези дни.

Твоят пример със съдебната система е тъкмо същият. КАКВО като има мониторинг и кофти доклади през некой месец?! Ефект нула. Просто грешните хора си играят с важни закони и допускаме да ни "управляват". И 300 конвенции да приемем, резултатът ще е същия.

(А майчинството за татковци си позволих да намеся, защото това се явява своего рода социален пол, с който обаче никой с акъла си няма проблем. Въпрос на тълкувание.)

17439

7

мнение от IP

25.01 2018 в 15:24

Излишна да я счита някой е едно, но да се анатемосва е друго. Никой не излезе с довода, че тя е излишна. Освен това, ако е просто излишна, защо така яростно я отхвърлят. (Виж цитатите по-горе.) Това граничи с абсолютна нелепост.

29585

6

Izalina

25.01 2018 в 15:17

И с това съм донякъде съгласна, IP.
Има много несъвършенства и дори абсурди в нашите закони. Но за мен тая хартия има само препоръчителен характер. Ако тя бъде приета, както тръбят главочите горе, това НЕ ни задължава да променяме законите си, а само препоръчва. Е за какво ни е тогава? Външна разпоредба, за да си оправим нашата градинка?! Не вярвам някой доброволно да признае, колко сме зле.

Не смятам, че тя трябва да е с приоритет пред адекватната законодателна работа и изобщо е излишна врява, вместо да се хванат на работа и да вкарат и малко наказателен характер в ЗЗДН конкретно и не само. Наистина е нелепо да се оставя топката в жертвите, единствено и само сами да търсят помощ, а да се предвидят като валидни и други сигнали.
Правомощията и задълженията на охр.полиция (, а не да се разчита на НПО-та) също трябва да бъдат преразгледани за да има този закон наистина нужния ефект.
Така мисля аз.