От 'Пирогов': Няма да има проблем с лечението на тежките случаи при децата

OFFNews 28 ноември 2019 в 11:36 1388 0

Снимка УМБАЛСМ "Пирогов"

"Няма да има проблем с лечението на тежките случаи на заболявания при деца. И досега сме си помагали с колегите от Педиатрията, просто сега това ще стане при по-голяма интензивност". Така проф. Габровски коментира информацията, че „Пирогов“ трябва да поеме част от спешните пациенти на Специализираната детска болница "Проф. Иван Митев", съобщи БНР.

Вчера от Педиатрията обявиха, че временно спират приема на пациенти за интензивно лечение, поради напускането на анестезиолози.

Проф. Габровски коментира готовността на „Пирогов“ да се справи със създалата се ситуация:

"Ние ще поемем част от тези най-тежки случаи, което, в интерес на истината, в някаква степен винаги сме правили в колаборация с тях. Просто ще трябва да се стиковаме и да могат екипите да уточнят кой какво точно ще върши, но при всички случаи мога да успокоя столичани, че с лечението, особено на тежките случаи на заболявания при деца, няма да има проблем. Ще бъде направено всичко възможно те да имат спокойствието, че има къде да отидат и към кого да се обърнат, когато има такъв проблем", каза временно изпълняващият длъжността директор на болница "Пирогов" проф. Николай Габровски.

Вчера от Министерството на здравеопазването обявиха, че до възстановяване на нормалната дейност на Детската болница „Проф. Иван Митев“ спешни пациенти ще приемат и Националната кардиологична болница и УМБАЛ "Александровска". 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!